Yaşanmışları unutmuyoruz...
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Yaşanmışları unutmuyoruz...

Yaşanmışlarımızı unutmayalım diyenlerin adresi...
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 iris tanıma ve kımlık tespıtı

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
____zombıe____
Baş Vezir
Baş Vezir
____zombıe____


Kadın Mesaj Sayısı : 1082
Yaş : 30
Nerden : ankara
İş/Hobiler : her turlu ısı yaparım.hobılerımıde say say bıtmez sımdı
Lakap : _^^zombıe^^_
Kayıt tarihi : 06/07/08

iris tanıma ve kımlık tespıtı Empty
MesajKonu: iris tanıma ve kımlık tespıtı   iris tanıma ve kımlık tespıtı Icon_minitimePtsi Ağus. 11, 2008 11:24 am

Biyometri, bireyleri birbirinden ayıran ölçeklenebilir psikolojik ve/ya da davranışsal karakteristiklerin kimlik tespitinde kullanılan bilgisayar kontrollü sistemler olarak tanımlanabilir. Biyometrik sistemler kişinin doğuştan gelen sadece kendisinin sahip olduğu ve diğerlerinden ayırt eden fiziksel veya davranışsal özelliklerinin tanınması prensibi ile çalışmaktadır. Bu teknolojide parmak izi ve el geometrisinin incelenmesi, yüz özelliklerinin karşılaştırılması, ses ve konuşma analizi, iris ve retina tanımlanması gibi süreçler yer almaktadır.






İris tanıma kullanıcı ile okuyucu arasında yakın temas gerektirmeyen ve kullanışlı olan bir biyometri teknolojisidir. İris özellikleri üç adım öndeki bir kameradan tanımlanabilmektedir. İris tabakası gözün renkli olan kısmında bulunur ve her insana göre farklılık gösterir. Hatta bir insanın her iki gözünün de iris deseni birbirinden farklıdır. Bu teknolojide iris deseni dijital bir koda dönüştürülmekte ve saklanmaktadır. İris tanıma biyometrik teknolojiler arasında en güvenilir olanıdır.
National Geographic dergisi, 1985 Haziran’ında yayınlanan ve korku dolu yeşil gözleriyle Afganistan’ın simgesi olan Afgan kızını 17 yıl sonra Tora Bora’da bulmuştu. FBI adli müfettişi Thomas Musheno gerçekten Steve McCurry’nin görüntülediği genç Afgan kızı olup olmadığı konusuna kesinlik kazandırmak için, 1984 yılının sonlarında çekilen fotoğraflardaki yüzle yeni çekilen fotoğraflardakini karşılaştırdı. “İkisinin aynı kişi olduğuna yüzde yüz eminim” diyor Musheno.



Otomatik iris tanıma teknolojisinin mucidi ve İngiltere Cambridge Üniversitesi’nde bilgisayar bilimi profesörü olan John Daugman, matematiksel açıdan fotoğraflardaki gözlerin aynı kişiye ait olduğunu saptamıştı.



Dünyanın önde gelen teknoloji firmalarından Oki, geliştirdiği MobileIris isimli yazılım ile PIN kodunu tarihe gömecek. MobileIris isimli yazılım, insan gözünün tanınmasına ilişkin Iris Recognition (İris Tanıma) algoritmalarına dayanıyor. Tarayıcı, Windows ve Symbian tabanlı Smartphone’larda çalışıyor ve dahili hafıza içinde en fazla 200 KB yer kaplıyor.



Oki, geliştirdiği İris Tanıma teknolojisini Kasım 2006′da duyurmuştu. İris tanıma teknolojisi insan gözündeki iris tabakasından hareketle yetkilendirme sağlıyor. İnsan gözündeki iris tabakası oldukça karmaşık ve benzersiz bir yapıya sahip olduğundan güvenlik açısından taklit edilmesi son derece zordur. Bu yüzden iris tanıma yöntemi, güvenlik sistemlerinde yüksek seviyede güvenlik sağlıyor.



Bu tekniğin avantajları;



• İris ufak olmasına rağmen insanlar arası model değişkenliği muazzamdır. Herkesin iris yapısı diğerlerinden farklıdır.
• İris yapısı doğumdan sonraki ilk birkaç ay içinde gelişimini tamamlar ve ömür boyu değişmez.
• Çevresel şartlardan etkilenmez ve en iyi korunan organlarımızdandır.
• Kart veya benzer materyaller gibi unutulma ihtimali yoktur.
• Hızlı tanıma süresi sağlar.
• Güvenilirdir, kopyalanamaz, taklit edilemez veya başkası kullanamaz.
• İris üzerindeki 2200 ayırt edici noktadan tanıma yapar.



Bu özelliklerden dolayı en yüksek güvenirliğe sahip biyometrik yöntemler gözle ilgilenir. Gelişmekte olan iris tarama tekniğinin maliyetinin yüksek olması en büyük dezavantajıdır.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
iris tanıma ve kımlık tespıtı
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Yaşanmışları unutmuyoruz... :: Muhabbet :: Teknoloji-
Buraya geçin: